بتن ریزی کف با ماله پروانه ای

Wiki Article

تحول اساسی در تولید سیمان در اوایل قرن نوزدهم اتفاق افتاد:

همان طور که اشاره کردیم، سیمان بر اساس نحوه سفت شدن به دو نوع هیدرولیکی و غیر هیدرولیکی تقسیم می‌شود. سیمان هیدرولیکی، پس از اضافه کردن آب و طی واکنش شیمیایی هیدراتاسیون یا آبپوشی سفت می‌شود.

با شروع قرن ۱۴ هجری شمسی سرعت گسترش کارهای زیربنایی، همزمان با تحولات صنعتی جهانی آنچنان گسترده‌است که کیفیت و کمیت محصولات سنتی ساختمانی جواب‌گوی نیازها نبوده‌است و خصوصاً با شروع احداث راه‌آهن سراسری ضرورت استفاده از سیمان جهت ساخت پل‌ها و تونل‌ها و ایستگاه‌ها کاملاً محسوس‌تر گشت.

پیش‌بینی می‌شود اندازه بازار جهانی سیمان تا سال ۲۰۲۵ به ۶۸۲٫۳ میلیارد دلار برسد.[۱۱] سیمان سبز یک جایگزین سازگار با محیط زیست برای سیمان سنتی است که می‌تواند انتشار کربن در سایت‌های ساختمانی را تا ۴۰ درصد کاهش دهد.

از آن‌جا که سیمان پرتلند، متشکل از مخلوط نامتجانس چندین جزء است، لذا فرآیند هیدراتاسیون حاوی واکنش‌های همزمان انجام شونده ترکیبات بدون تبلور با آب است. با این وجود، تمام ترکیبات به یک میزان هیدراته نمی‌شوند.

حالت ا: هنگامی که میزان دسترسی یون‌های آلومینات و سولفات به فاز محلول کم باشد، خمیر سیمان برای حدود ۴۵ دقیقه کارا باقی می‌ماند. بعد از آن، در عین حال که فضاهای پر شده با آب شروع به پر شدن با بلورهای اترینگایت می‌کنند، خمیر شروع به سفت‌شدگی می‌کند.

زمان گیرش سیمان به عوامل مختلفی مانند نوع سیمان، دمای محیط و نسبت آب به سیمان بستگی دارد.

تأثیر شکل‌گیری محصولات هیدراتاسیون روی زمان گیرش، تخلخل، تراوایی و مقاومت خمیر سیمان

تولید سیمان فرآیندی پیچیده است که شامل مراحل زیر می‌شود:

یون‌های سولفات از طریق تجزیه گچ به محلول کمک کرده، تأثیر دیرگیر کننده‌ای روی آلومینات‌ها داشته، ولی تأثیر زودگیر کننده‌ای روی هیدراتاسیون سیلیکات‌ها بر جای می‌گذارد. بنابراین بسته به ترکیب سیمان، مقداری گچ برای عملکرد بهینه سیمان مشخص می‌شود.

سیمان، از هشت ماده اصلی آهک، سیلیکا، آلومینا، مگنزیا، اکسید آهن، سولفات کلسیم، سولفور تری اکسید و آلکالین (نمک قلیایی) تشکیل می‌شود. مواد مورد استفاده برای ساخت سیمان، خواص شیمیایی و فیزکی آن را تعیین می‌کنند. از این‌رو، آشنایی با این مواد از اهمیت بالایی برخوردار است.

گیرش کاذب یا سخت شدن زودرس پس از گذشت مدت کوتاهی از مخلوط کردن بتن قابل مشاهده است. اگر ‌این پدیده ناشی از آب‌زدایی گچ حین مرحله آسیاب کردن در اثر دمای اضافی آسیاب نهایی باشد، معمولاً با مخلوط کردن اضافی منتفی مرجع می‌شود، ولی اگر ناشی از اندرکنش سیمان – ماده افزودنی باشد، برای تعدیل آن ممکن است هم آب اضافی و هم مخلوط اضافی نیاز شود.

سیمان ضد سولفات : این نوع سیمان مقاومت بالایی در برابر سولفات‌ها دارد و برای ساخت بتن در محیط‌های خورنده استفاده می‌شود.

از کاربردهای اصلی سیمان‌های پرتلند معمولی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

Report this wiki page